درباره حماسه 2 خرداد

سید محمد خاتمی به او در 2 خرداد اعتماد شد و رای آورد و تنفیذ شد از سوی………..

اشتراک گذاری
۰۱ خرداد ۱۳۸۹
5712 بازدید
کد مطلب : 838

حماسه 2 خرداد

به نظرم آن چیزی 2 خرداد را از منظر رهبر انقلاب یک حماسه کرده است، بیداری عمومی و خیزش عمومی مردم علیه یک سری تصمیم سازی ها بین یک عده خواص بود. البته شاید بتوان بعد از گذشت 12سال نقدهایی به آن کرد و البته نقدهایی هم به آن وارد است ولی این نقدها به واسطه این است که مردم اعتماد کردند به یک فردی که فکر می کردند این فرد در خارج از حلقه یکسری افراد خاص در انتخابات حضور پیدا کرده و از این جهت یک حماسه بزرگ بود و مردم بدین امید پای صندوق های رای آمدند که شاهد حضور یه عده افراد خاص، که مرتب چرخش مدیریت عموما بین این افراد خاص بود، نباشند و در گام بعدی شاهد یک تحول مدیریتی و بازگشت به سمت آرمان های واقعی انقلاب اسلامی باشند.

شعارهایی هم که در دوران 2 خرداد مطرح شد که عمده شعارهای واقعی مردم بود، البته بگذریم از شعارهایی که در وصف آزادی داده شد ولی در مناطق مختلق کشور شعارها همراه با دغدغه های مذهبی مردم بود و از زاویه دید مذهبیون به انتخابات نگریسته شده بود. در آن دوران بحث مخالفت یا مقابله با مدیریت دوران سازندگی هم مطرح بود و شاید مردم برای این موضوع پای صندوق های رای که 20 میلیون رای وارد صندوق ها کردند، حضور پیدا کردند. دوم خرداد یک حماسه فراموش نشدنی است چرا که بعد از دو دوره انتخابات ریاست جمهوری که با آرای نه آنچنان شکوهمند رئیس جمهور انتخاب شده بود شاهد آن بودیم رئیس جمهوری با آرای بالا دولت را تشکیل داد و این یک پشتوانه ای بود برای انقلاب اسلامی. این نگرش به انقلاب اسلامی باعث می شود حضور مردم همیشه پر رنگ باشد. با این نگاه در انتخابات دوره نهم هم دیدیم که حضور مردم خیلی پررنگ و انتخابات دهم هم که یک رکورد شکنی محسوب می شد.

در آن موقع مردم واقعا باور می کردند که عده ای آمده اند که در برابر جریان سازندگی ایستادگی کنند و با توجه به سابقه هایی که برخی از این آقایان در دولت های گذشته در زمان دفاع مقدس و در زمان رهبری امام راحل داشتند، مردم این اعتماد کردند اما با گذشت زمان مردم متوجه شدند که اینگونه نبوده است. مردم به مرور زمان و در طول 8 سال دولت آقای خاتمی علی الخصوص مواضع آقای هاشمی رفسنجانی و کرنش های آقای خاتمی نسبت به مواضع آقای هاشمی، متوجه شدند که بحث پیشرفت و رسیدن به سرمنزل واقعی برای جمهوری اسلامی با اعتماد به چپ و راست شدنی و عملی نیست، که اوج این باور در انتخابات دوره نهم بود. اوج، چون آقای احمدی نژاد در برابر نماد سازندگی و 16 سال مدیریت پس پرده جریان های سیاسی صف آرایی کرد و در پس این صف آرایی اعتماد عمومی به سمت فردی جلب شد که خودش را محصور در این زد و بندها و باند بازی ها نمی دید.

احمدی نژاد خود را در راست و چپ تعریف نمی کرد. بحث دوم خرداد بود که مردم را به این واقعیت نزدیک کرد، به نظرم این تغییر نگرش و این انقلاب درونی و فکری مردم ایران اتفاق نمی افتاد مگر با کسب این تجربه ها. مردم به شخصی رای دادند که خود را در این دوقطبی تعریف نمی کرد و یقینا در آینده هم همین طور خواهد بود.

2 خرداد، 3 تیر، 22 خرداد هیچ موقع به اسم افراد تمام نمی شود. ما در مسیر انقلاب اسلامی حرکت می کنیم که بنیان گذار انقلاب آن را تبیین کرده است. شاید فردی در برهه ای این پتانسیل با ارزش را کسب بکند ولی نمی توانیم این پتانسیل را به  نام آن کسی که آن را کشف کرده تمام کنیم، چون این پتانسیل قبلا توسط فرد دیگری خلق شده است. هم افزایی های امت و رهبر باعث شد همچین ظرفیت هایی بوجود بیاید و مدیران ما غافل شوند یا بعدا بیایند سوءاستفاده کنند. یقینا22 خرداد هم همین طور است.

اگر رهبر انقلاب بعد از انتخابات ریاست جمهوری می فرماید پیروز این انتخابات مردم بودند، این پیام روشنی دارد ایشان در سایر دوره های انتخابات هم پیروز واقعی انتخابات مردم معرفی می کردند که می آیند و جامعه جهانی را متوجه ظرفیت خود می کنند ولی اینکه ما بگوئیم پس 2 خرداد یک حماسه است و سید محمد خاتمی صاحب این حماسه، نه اینگونه نیست.

سید محمد خاتمی به او در 2 خرداد اعتماد شد و رای آورد و تنفیذ شد از سوی امام ملت که بیاید و خدمت کند به واسطه آن شعار ها و برنامه هایی که داشت.  سید محمد خاتمی یک سری شعار هایی را مطرح کرد ولی در عمل آن شعارها را عملی نکرد و مردم هم که به فرموده امام خمینی(ره) حتی عقد اخوت با امام هم نبسته اند، به یک فردی مثل سید محمد خاتمی که با هزینه این ملت بزرگ شد و با هزینه این ملت صاحب تجربه شد و با هزینه ملت صاحب فکر شد هم عقد اخوت نبسته اند و یقینا آقای احمدی نژاد هم همین گونه خواهد شد که اگر در مسیر واقعی این انقلاب گام برندارد مطمئن باشد که مردم با وی عقد اخوت نبسته اند و آن قدر ظرفیت ها در این مملکت هست که مردم سعی می کنند از آن ظرفیت ها استفاده کنند تا سو مدیریت ها را برطرف کنند و این حکومت که صاحبان واقعی اش هستند را به سرمنزل واقعی اش برسانند. دوم خرداد و این چهار ساله های ریاست جمهوری ما در عین حالی که آسیب هایی برای خودش داشت، آسیب هایی وارد کرد، هزینه هایی وارد کرد ولی تجربه های گرانبهایی برای مردم به وجود آورد. مردمی که در 18 تیر صاحب این تجربه می شوند دیگر اجازه نمی دهند در سال 88 به معنای واقعی فتنه عملی شود، خودشان می آیند و در صحنه حاضرمی شوند و شما این حضور در صحنه مردم را به واسطه تجربه در آن دوران بدانید و همچنین باید مد نظر قرار داد که انقلاب اسلامی در حال یک تحول دوباره است که از یک نسل مدیران عبور می کند و به نسل های جدید اعتماد می کند یقینا اتفاقاتی که در در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی رخ داد و نیز در دوره آقای احمدی نژاد معلول این واقعیت بزرگ بود که ملت ایران به سمتی می روند که به ظرفیت های جدید اعتماد می کنند و متوقف نسل های اول و دوم انقلاب نشوند.

25 پاسخ به “درباره حماسه 2 خرداد”

  1. ابوذر گفت:

    زنده باد مردم آگاه حماسه آفرین

  2. بهرامی گفت:

    پس با این اوصاف دیگه این وسط خاتمی، احمدی نژادو… کشکند دیگه
    این چه استدلالی هست که از خودت در آوردی!

  3. بیننده گفت:

    موافقم
    من که 2 خرداد به خاطر نه گفتن به هاشمی به خاتمی رای دادم
    کماینکه تو 3 تیر هم به همین دلیل بسیار مهم! به احمدی نژاد رای دام

  4. من گفت:

    ؟؟؟؟ چون رهبر گفته اهمیت داره فقط …… خجالت نمی کشین شماها ؟؟

  5. هعیلا گفت:

    مقایسه دوم خرداد با انتخاب احمدی نژاد منصفانه نیست . در دوم خرداد هیچ نیروی نظامی از خاتمی حمایت نکرد و کانون های پیدا و پنهان قدرت پشت سر خاتمی نبودند. در حقیقت دوم خرداد تلنگری بود به جناح تمامیت خواه تا دیگر سرنوشت مملکت را به مردم نسپارند و به همین خاطر بعد از اتمام دوره خاتمی با مهندسی آرا و با استفاده از قدرت نامرئی آرا مردم را به اجبار به سوی شخص مورد نظرشان هدایت نمودند.
    شاید زشت ترین چهره دمکراسی در انتخاب افرادی مثل احمدی نژاد ؛ چاورز و ……….عیان شده است
    موفق و پیروز باشید

  6. مصدق گفت:

    اگه مردم فهمیدند که خاتمی اونی نیست که فکرشو میکردن پس چرا تو دوره بعد به همون اندازه بهش رای دادن؟ از تحلیل آبکی تون واقعا متعجب شدم!

  7. ذوالفقار گفت:

    دوم خرداد و 22 خرداد هر به دست مردم حماسه شدند.
    مثل اینکه هعیلا به یاد ندارند شعار خاتمی در 2 خرداد را
    سلام بر سه سید فاطمی
    خمینی خامنه ای خاتمی!

    چند نفر به خاتمی به خاطر سید بودنش (عمامه سیاهش) رای دادن!

  8. جعفر گفت:

    مرحوم مصدق عزیز!
    سلام خدابیامرزدت!
    🙂
    پس خاتمی هم تو انتخابات هشتم یه حال اساسی به صندوق های رای داده با این استدلال شما
    چون خودش برگزار کننده بوده!
    دست پشت پرده هم ……..(منظورم غیر مستقیم حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی!!!)

  9. بنده گفت:

    در پاسخ به مصدق عزز باید عرض کنم که بزرگترین تقلب در دوره سی ساله جمهوری اسلامی در دور دوم انتخاباتی بود که به پیروزی آقای خاتمی منجر شد بود. در آن دوره با توجه به اینکه تندروها انتخابات را تحریم کرده بودند و شعار عبور از خاتمی را از مدتها قبل سر داده بودند و همچنین با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مردم از شعارهای خاتمی خسته شده بودند آرا می بایست به طور طبیعی ریزش قابل ملاحظه می کرد. بنابراین تدارک و برنامه ریزی برای تقلب گسترده از سوی وزارت کشور خاتمیبه سرگردگی تاجزاده انجام گرفت تا خاتمی با رایی بالاتر از دور اول به دور دوم برود و قدرت چانه زنی بالاتری با نظام داشته باشد. این تخلفات گسترده از سوی شورای نگهبان مطرح و پیگیری شد و در برخی حوزه ها منجر به ابطال انتخابات نیز شد. اما با تذکر رهبری مبنی بر اینکه اگر این تخلفات و تقلبات تاثیری در تغییر فرد پیروز ندارد و در هر صورت آقای خاتمی برنده انتخابات است جهت جلوگیری از مشوه شدن چهره دولت و نظام لازم نیست بحث تقلب را پیگیری و مطرح کنید.

  10. nc گفت:

    اینکه دوم خرداد یک حماسه بود و توسط مردم بوجود آمد امری بدیهی است. اما بدیهی تر از اون اینه که الان بعد از گذشت بیش از 12 سال فقط آقایان خودشون این روز رو جشن می گیرند و به یاد حماسه می افتند. اون هم نه حماسه ی مردم، یادواره به قدرت رسیدن و شیرینی قدرت….

  11. آزادیخواه گفت:

    درد مردم احمدی نژاد و خاتمی و خمینی و خامنه ای نیست.درد مردم آزادیه.وقتی آزادی نباشه گیرم که ایران انرژی هسته ای هم به دست آورد و کلی پیشرفت کرد.پیشرفتی که سایه دیکتاتوری روش باشه چه لذتی برای مردم داره؟اگه میبینید مردم میلیونی میان شرکت می کنن واسه اینه که فکر می کنن اینی که جدید میاد میتونه یه تغییر اساسی توی مملکت بده.در حالی که نمی دونن تغییرات در این چارچوبی که تعریف شده بی معنیه.تغییر اساسی یعنی بتونی انتقاد کنی حق بیان عقیده واست محفوظ باشه بدون اینکه زندانت کنن.از روزی که من یادمه تا حالا ندیدم توی تلویزیون بگن جمهوری اسلامی این ایراد رو داره.همش خوبی,حسن و اینا گفته میشه.
    یه سخنی هم با تو مهدی عباسی مهرعزیز دارم.واقعا در عجبم از تویی که با این مدارکی که اینجا درباره خودت نوشتی و در قرنی که بهترین دوره برای زندگیه هنوز هم مثل 1430 سال پیش فکر می کنی.درد ما این تعصب اسلامیه که داریم.اگه این تعصب نبود ایران بهشتی بیش نبود.

  12. REZA گفت:

    حکم مشروط رهبری به ضرغامی لابد به همین دلیل بوده، که ایشان موجبات آزادی طرح آراء منتقدان را بیشتر فراهم کنند.
    این برنامه های شبکه سه (دیروز، امروز چس فردا) هم برای همینه دیگه
    ضمنا شبکه چهار برنامه سیاست ایرانی رو چپخش می کرد قبل از عید که مناظره های خیلی داغی بود بخصوص با حضور صادق زیباکلام.
    به نظر من که همون شبکه چهار از همه شبکه ها بهتره. چون توی برنامه نقد کتابش که گزارش خلاصه جلسات “شهر کتاب تهران” ه خیلی شخصیت هایی که تا حالا تو تلویزیون دیده نشدند صحبت می کنن. من جمله بیژن عبدالکریمی، نجف قلی حبیبی و ..
    افروغ هم مجددا پاش به شبکه چهار باز شده، قبلا که خودش مدیر فرهنگ شبکه یک بود خیلی تحولات ایجاد کرد
    دکتر منوچهر آشتیانی هم اومده بود برنامه بررسی وضعیت تفکر در ایران که اونم میزگردای خوبی داره
    در مجموع فقط شبکه چهار!

  13. جوادي گفت:

    پس می خواستی میرحسین بگه، بشه حماسه!

  14. بي نام گفت:

    گيرم شد حماسه!
    بگيد براي مردم چي كردن
    جواب اعتماد مردم را چي دادن

  15. نصر5 گفت:

    چي شده داري براي 2 خرداد مي نويسي اما 3 خرداد رو فراموش كردي
    حاج مهدي!!

  16. جنبش سبز گفت:

    نمي دونم ميرحسين از تو چي ديده بود که سایتش مصاحبه هات رو کار می کرد
    .
    .
    .
    .
    اما الان مي گم كه ما پيروزيم
    همه با هم 22 خرداد سبز

  17. رحیمی گفت:

    درود بر مهدی عزیز
    از زاویه خوبی به مسئله نگاه کردی
    خدا قوت

  18. حسن گفت:

    بعضي ها از آزادي حرف مي زنند كه خودشون بويي از مفهوم آزادي نبردند.

    همين جناب خاتمي توي دانشگاه به دانشجوي مملكت گفت : مگر شما آدم نيستيد؟؟؟؟!!!!!! مي خواهيد بدم دستگيرتون كنند؟؟؟!!!!

    بعد عزيزان چنين فردي رو به عنوان مظهر آزادي بدونند واقعا جاي بسي تعصف دارد
    كليپ سخنراني خاتمي در دانشگاه
    http://roshangari.ir/index.php?option=com_flexicontent&view=items&cid=12:Film&id=773:%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D8%AA%D9%85%DB%8C!&Itemid=11

  19. علی رضای سبز ، پسرخالت گفت:

    اگه مقام عظمی بگه خاتمی ، بده ، شمام همینو میگید ؛ اگه آقاتون بگه خاتمی ، خوبه ، شمام همینو میگید . پس لطفا اظهار نظر نفرمایید . چون رهبرتون اظهار نظر می کنن ، ما نظرای شمارم از رو نظرای اون می فهمیم .

  20. جلال عباسیان گفت:

    سلام
    یه نکته جالبی که که توی تحکیم هست اینه که هر دولتی که میاد تحکیم طرفدار پروپاقرص همون دولته!
    موفق باشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *